Followers

Nov 17, 2010

HOMST Restaurant


last monday, saya pergi makan kat Shah Alam dengan family. jauh koo kat Shah Alam sana. bayangkan dari Putrajaya drive dalam hujan lebat balik rumah. then, gerak pula ke KLCC nak ambil mak. pastu terus ke Shah Alam. jam nak termamposlah isnin tu. sebab hujan lebatkan, so ada tempat yang banjir. bayangkan dari KLCC nak ke Shah Alam 1 jam setengah. ye memang dah boleh sampai Seremban dah tu.

kenapa sampai sanggup redah jam semata-mata nak makan ni? hehe. sebab adik saya, si eqah tu nak belanja makan kat Homst Restaurant. mula-mula dengar macam dia kata Homes. Rupanya Homst. It's a Chinese Muslim Restaurant. and of course, Halal. and my review would be?

SEDAP SANGAT!! SUPERB and AMAZING, PEOPLE! Love it. Bayangkan kitorang order 7 lauk - broccoli with taufu, steamed fish, lala masak kicap, telur dadar, seafood tomyam for 4, baby kailan and my personal favourite, crab something something serious tak ingat nama penuh dia and it only cost us RM124. remember this is for four people ok. and i thought it's gonna be over RM200.


i love this drink. Ribena Special -a mixture of lychee, watermelon and nata d'coco with ribena.


ni lah crab tu. sedap sangattttttttt nyum nyum! love it so much. belakang tu lala masak kicap and tepi tu baby kailan goreng ikan masin.


saya purposely order this - broccoli with taufu sebab presentation dia comel sangat. hehe.


if you're looking something different or terasa macam nak makan chinese style dishes, you can check out this restaurant. dia ada 3 branches if i'm not mistaken, in shah alam, TTDI and Kota Damansara. please, you'll be satisfied with the food. i know i am :)


PHOTOS CAPTURED BY : Ezzan Yusop
ezzan.my@gmail.com

1 comment:

Haneem said...

haha. kedai ni belakang rumah i je tapi sumpah i makan tak sedap lansung and yes tak nak pergi lagi. rezeki u makan sedap hee :)