Followers

Jan 23, 2011

my favourite photographers


tiba-tiba rasa nak berkongsi dengan korang semua photographers kegemaranku. selalu bila dorang update blog je saya rasa macam ahhh nak pengsan sebab gambar dorang cantik sangat. to tell you the truth, i wasn't really a fan of HDR effect. tak tahu kenapa bila tengok gambar yang telah di HDR kan rasa macam...hilang natural beauty dia. saya sangat suka gambar yang kurang diedit dan gambar yang ada feeling-feeling vintage gitu.

he's my number one. bila tengok gambar-gambar yang dia ambil rasa macam...soothing je. boleh tak guna word tu. hehe. gambar dia Ya Rabbi cantik sangat. less editing. like i said earlier, my favourite. korang lawatlah website dia. you'll see why i am so in love with his skills...


photos from daniel zain's blog

*gasp* cantik sangat kan!! *pengsan*



OMG. jaw dropped. that's basically my usual expression everytime singgah kat blog ni.vintage style. totally love it! selalu wondering macam mana dia buat effect yang hebat tu. serius nak belajar. huhu.

photos from Kudegraphy facebook

*nak pengsan lagi sambil jerit lawanyaaaaaa!!!!*


3) Fuad Topa (or here)
sebelum jumpa this guy in person, memang dah lama minat hasil kerja dia. selalu rasa macam Wow! each time belek-belek blog dia. then, masa dd nak kahwin saya cadangkan cubalah Fuad Topa masa dd tengah cari OP. so, jumpalah Fuad Topa ni during her wedding as he is the official photographer for that event. terus macam rasa...oh tak sabarnya nak tengok macam mana dia bekerja. bila dah jumpa rasa macam sempoi gila mamat ni. seriously guys, he is a very down-to-earth kind of person. in fact, very kind actually. kalau korang jumpa dia mesti rasa boleh buat kawan. dah lah lawak. boleh je nak join gelak-gelak.


fuad, aku cilok gambar dd & khairi dari facebook kau. :)

*masa first time tengok gambar-gambar fuad ni rasa macam jari ni takmo stop scrolling down the page. rasa nak tengok je sampai lebam*



so, there you go. my favourite top 3 photographers. eh baru perasan sesuatu. semua di atas adalah lelaki je kan. hmm takpe takpe, next time i'll show you my favourite top 3 female photographers ye.


5 comments:

Dewi Batrishya said...

Mmg byk bakat dlm photography these day. :)
It's very inspiring to witness some of the best works of the best artists.
Nice Pick! ^^

z said...

tatau snap2 lah..tau dok depan kamera tu pon sengih je...hahah...neway,mmg nuce gilaaaa art diorg tu... good job ^_^

Ezzan Yusop said...

dewi batrishya : totally agree with u! :)

z : nice kan...rs jeles dikurniakan bakat sebegitu. cewah. huhu.

farizah zin said...

ezzan, sgt setuju dgn danial zain tu!!gile bapak cantek dia punye gambar rite???geram!!!i pun minat gak dia and also fad manaf and udey ismail.fabolous sgt!!

Aimanness said...

Yes favorite I pun Daniel Zain. ;)